سوختگی از جمله آسیبهای وارده به پوست یا بافت بدن میباشد که ممکن است از طریق تماس با گرما، برق، مواد شیمیایی، اصطکاک یا اشعه حاصل شود. براساس شدت و اثرات سوختگی که برجای میگذارد میتوان سوختگی را دسته بندی کرد. چنانچه سوختگی تنها بر سطح پوست اثر گذارد، سوختگی سطحی یا سوختگی درجه اول نامیده میشود. وقتی لایههای زیرین پوست آسیب ببیند در دسته سوختگی با ضخامت نسبی یا سوختگی درجه دوم قرار میگیرد. سوختگی ضخامت کامل یا سوختگی درجه سوم هنگامی به کار میرود که به همه لایههای پوست آسیب رسیده باشد. سوختگی نوع چهارم نیز با آسیب به بافتهای عمیقتر مانند عضلات یا استخوانها همراه است.
با توجه به میزان و شدت سوختگی درمان مورد نیاز انتخاب می شود. در بسیاری از موارد سوختگیهای سطحی به وسیله مسکن قابل درمان هستند. اما سوختگیهای عمیق تر و شدیدتر با استفاده از درمان مداوم در مراکز سوختگی مخصوص بهبود مییابند. برخی از اقدامات ساده مانند نگهداشتن محل سوختگی زیر شیر آب در تسکین درد مفید میباشد و از بروز آسیب های بیشتر جلوگیری میکند. البته باید توجه داشته باشید که بافت دچار سوختگی را به مدت طولانی در زیر آب قرار ندهید زیرا در این صورت باعث سرمازدگی می شود. به هنگام سوختگی با ضخامت نسبی بایستی بافت مورد نظر را به وسیله آب و صابون مورد شستشو قرار داد و سپس با استفاده از وسایل و تجهیزات ضروری محل سوختگی را پانسمان کرد. در اثر سوختگی و آسیبی که به بافت وارد میشود، تاول یا آبله بر سطح پوست بروز میکند. به منظور درمان آبله های ایجاد شده روش مشخص و قطعی مطرح نشده است اما منابع مختلفی توصیه کردهاند که بهتر است به تاولها و آبله های ایجاد دست زده نشود. در اغلب سوختگیهای شدید مانند سوختگیهای نوع سوم بدلیل بروز آسیب های شدید به پوست و از بین رفتن مقادیر زیادی از پوشش بدن به درمانهای جراحی مانند پیوند پوست نیاز میباشد.در اغلب سوختگیها که بخش های وسیع و زیادی از بدن دچار سوختگی شده است، به تزریق وریدی طی چند مرحله نیاز میباشد. باید توجه داشت که از جمله رایجترین مشکلات پیرامون مشکلات پوستی از جمله سوختگی بروز عفونت بدلیل از بین رفتن سطح دفاعی بدن و آسیب به سلولهای پوست و بافتها میباشد.
آمار نشان میدهد که بطور متوسط سالانه نزدیک به سیصدهزار نفر در اثر سوختگی جان خود را از دست میدهند. روشهای جدید درمانی از سال 1960 تاکنون ابداع شده است که می تواند جان افراد را نجات دهد. باید توجه شود که محل سوختگی توسط آب 10 تا 25 درجه سلسیوس طی 30 دقیقه اول از بروز سوختگی خنک شود. البته در فرآیند خنک کردن بافت دچار سوختگی نباید از یخ استفاده کرد زیرا سبب تحمیل آسیب بیشتر به اندام میگردد. به منظور مراقبت از زخم باید محل آسیب دیده را با آب و صابون شستشو داده و بافتهای مرده از روی پوست جداسازی شود. سوختگی همراه با درد خواهد بود که با توجه به شدت سوختگی میزان درد وارده نیز متغیر میباشد. به منظور مدیریت درد از داروهای مختلفی مانند: ایبوبروفن، استامینوفن، بنزودیازپین، آنتی هیستامین، گاباپنتین و کلسیم گلوکونات استفاده نمود.
با توجه به آنکه پزشکان و متخصصان توصیه میکنند که سوختگی سطح اول پانسمان نشود، در روند درمان سایر سطوح سوختگی باید محل سوختگی پانسمان گردد. پانسمان بافت دچار سوختگی به دلیل کاهش درد، جلوگیری از نشت ترشحات، کاهش عفونت و کاهش میزان انتقال ترشحات و عفونت به سایر قسمتهای بدن انجام میگردد. یکی از ابزارها و لوازمی که به منظور پانسمان سوختگی بکار میرود، باند سوختگی میباشد. باند سوختگی اغلب به رنگ تیره و قهوهای بوده و به منظور مشخص نبودن ترشحات زخم بر روی رنگ قهوهای مورد استفاده قرار میگیرد. باندهای سوختگی قهوهای در دو نوع شکل پذیر و باند کرپ تهیه میگردد. باند شکل پذیر با دارا بودن خاصیت ارتجاعی جهت پانسمان و باندپیچی اعضای مختلف بدن بدون ایجاد ممانعت در حرکت اعضا مناسب میباشد.
باند سوختگی ساده یا شکلپذیر از جنس الیاف کاملا پنبهای و نخ نمره 20 یا 30 بافته شده است. این باند به منظور محافظت از پانسمان زخمهای پوست آسیب دیده مورد استفاده قرار میگیرد و در عرضها و طولهای مختلف تهیه میگردد. پنبه بکار رفته در باند سوختگی قهوهای ساده سبب جذب بیشتر ترشحات و رطوبت شده و پس از تماس با پوست محل سوختگی یا زخم تغییر رنگ نمیدهد. این پارچه با ماندگاری بالا بوی نامطبوع از خود نشان نمیدهد. در صورتی که از جنس کش نیز در تولید آن استفاده شده باشد نیز به میزان 30 درصد دارای قابلیت کشش پذیری و انعطاف و شکل دهی خواهد بود.
باند سوختگی کرپ معمولا از جنس پنبه و پلی آمید تولید میشود. پنبه بکار رفته در باند سوختگی کرپ به میزان 96 درصد و پلی آمید نیز نزدیک به 4 درصد خواهد بود. مجموع پنبه و پلی آمید باند سوختگی بوجود اورده است که قریب به 80 درصد خاصیت کششی دارد و برای پانسمان قسمتها و اندامهای مختلف آسیب دیده بدن مناسب ترین گزینه میباشد. با استفاده از قابلیت کشش پذیری عضو مورد نظر به راحتی حرکت کرده و از بروز سایر عوارض نیز جلوگیری میشود. میزان پنبه با درصد بالا که مورد استفاده در این نوع از باند سوختگی میباشد به جذب بیشتر ترشحات کمک کرده و میتواند تا چند برابر وزن خود ترشحات را در خود نگه دارد.
هر دو نوع باند سوختگی دارای منافذ و خلل و فرجهایی میباشد که امکان تنفس پوست را فراهم میکند و بدین ترتیب از گسترش عفونت جلوگیری کرده و بهبود آن کمک میکند. باندهای سوختگی اغلب در عرضهای 5، 7، 10، 15 و 20 سانتی متر تهیه میگردد اما با توجه به آنکه دارای خاصیت کشش پذیری هستند، میتوان باندپیچی به عرض 270 سانتی متر ایجاد کرد.
مجموعه آسانمد مفتخر است که باند سوختگی قهوهای با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی قرار میدهد. باند سوختگی قهوهای موجود در این مجموعه دارای عرض 10 سانتیمتر و در دو نوع باند سوختگی cm 10 ساده و کرپ میباشد. این محصول ضدحساسیت و با دارا بودن رنگ ثابت در کارتن عرضه میگردد. کارتنهای حاوی باند سوختگی قهوهای آسانمد نزدیک به 10 کیلو وزن دارند. این باندها در شرایط کاملا استریل تولید شده و در بستهبندی بهداشتی بدست مصرفکنندگان میرسد.