فتق چیست؟
جدار شکم و کف لگن از نظر آناتومی از لایه های مختلف شامل عضلات و بافت نگه دارنده یا فاسیا تشکیل شده است. در صورتی که این عضلات و فاسیا به علل ژنتیکی و یا فشار بیش از حد شل شود باعث برجسته گی در ناحیه پوست محل می شود که به آن فتق یا هرنی گفته می شود. فتق ممکن است مادرزادی باشد که اغلب پسربچه ها و به علت نقص در سیر نزولی بیضه ها ایجاد می شود که ممکن است همراه با آب در بیضه یا هیدروسل نیز باشد.
علل ایجاد فتق
فتق در اثر وارد آمدن فشار به ناحیه شکم ایجاد می شود، عواملی مانند افزایش سن، جراحی، ضعف های مادرزادی و …می تواند موجب تضعیف عضلات گردد و باعث ایجاد فتق شود، از علل دیگر فتق می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
حمل و جابه جایی اشیاء سنگین
سرفه مداوم و ابتلا به آسم
مشکلات اجابت مزاج
نارس به دنیا آمدن کودک
وراثت
فتق بند چگونه به درمان فتق کمک می کند؟
دیواره شکم مانند یک لایهی محافظ در برابر اندامهای داخل شکم است. هنگامی که این لایه مقاومت خود را از دست میدهد، رودهها به زیر پوست نفوذ میکنند و موجب ایجاد برآمدگی قابلمشاهده در سطح بدن میشوند که به این عارضه فتق شکمی گفته میشود. این بیرونزدگی میتواند ناشی از فشار اضافی به شکم باشد. البته سابقه خانوادگی و مشکلات بدو تولد نیز میتواند موجب فتق شود اما در بسیاری از موارد هم دلیل روشنی برای این مشکل وجود ندارد.
شایعترین فتق شکمی، فتق اینگوینال است که در کشاله ران اتفاق میافتد و اکثر مردم هم این نوع فتق را میشناسند. بین حفره شکمی و کیسه بیضهها کانالی وجود دارد به نام کانال اینگوینال. این کانال توسط عضلات لیگامان ها تشکیل شده و مجرای عبور عروق داخل شکم به داخل کشاله ران است. در صورت تشخیص پزشک برجستگی کانال اینگوینال (فتق) با ایجاد یک نیروی بیرونی میتواند به سمت داخل برگردد. در غیر این صورت احتیاج به عمل جراحی است. جهت پیشگیری از عود مجدد فتق، استفاده از فتق بند پس از انجام عمل جراحی میتواند کمک کننده باشد.
آشنایی با فتق بند شکمی با کش دوبل تن یار
فتق شکمی هنگامی رخ میدهد که بافت شکم در مجاورت یکی از دریچههای عضلات شکم، دچار فشردگی میشود. احتمالاً متوجه میشوید که در حالت دراز کشیده، اندازه فتق شکمی کاهش مییابد. علیرغم این که، امکان وجود فتق شکمی از زمان تولد وجود دارد اما معمولاً از سن خاصی پدید میآید. رایجترین عوامل منتهی به این عارضه عبارتند از چاقی، فعالیت شدید، بارداری. همچنین، امکان ظهور فتق شکمی در محل جراحی نیز وجود دارد. از این عارضه تحت عنوان فتق بُرش جراحی یاد میشود. زخم ناشی از جراحی یا ضعیف شدن عضلات شکم در محل جراحی، علت بروز این عارضه محسوب میشوند.
اگر نقص یا ضعفی در جدارههای شکم وجود داشته باشد یا فشار بیش از حدی به این ناحیه وارد شود باعث به وجود آمدن فتق شکمی میشود. در واقع به جابجایی اندامهای بدن از جایگاه طبیعی خود فتق میگویند. فتق شکمی از شایعترین فتقها است و به جابجایی و خروج یکی از اندام (روده و شکم و غیره) آزاد یا قابل جابجایی گفته میشود. فتق بند شکمی تن یار برای جا انداختن فتق بسیار مناسب است و با ایجاد فشار مناسب روی فتق، به کاهش درد و کنترل عارضه کمک میکند. توجه داشته باشید که پس از رؤیت برجستگی در ناحیه زیر شکم سریعاً به پزشک مراجعه کنید. در ساخت این محصول از مواد اولیه ضد حساسیت استفاده شده است.
ویژگی های فتق بند شکمی با کش دوبل تن یار
در ناحیه آسیب فشار لازم را فراهم می نماید، مخصوصا در ناحیه فتق که میزان بیماری را کاهش می دهد.
دارای پد جهت ایجاد فشار محیطی (کانتر فورس)
قابلیت تنظیم فشار
تهیه شده از مواد اولیه ضد حساسیت و دارای کشسانی مناسب
طریقه پوشیدن فتق بند شکمی با کش دوبل تن یار
1. در حالت ایستاده قرار بگیرید
2. باند را دور ناحیه مورد نظر شکم ببندید.
3. با استفاده از کش تعبیه شده فتق بند را دور شکم تنظیم کرده و ببندید.
در لینک زیر می توانید فیلم آموزشی بستن فتق شکمی با کش دوبل تن یار را مشاهده نمایید:
https://www.aparat.com/v/y5pCE?t=39
زمان استفاده از فتق بند شکمی با کش دوبل تن یار
در صورتی که با تجویز پزشک ارتوپد از این ارتز استفاده مینمایید، با توجه به نظر ایشان عمل نمایید.
در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان در هنگامی که خواب هستید از این محصول استفاده نکنید مگر در صورتی که پزشک تجویز نموده باشد.
مدت استفاده از فتق بند شکمی با کش دوبل تن یار
در صورتی که با تجویز پزشک ارتوپد از این ارتز استفاده مینمایید، با توجه به نظر ایشان عمل نمایید.
در غیر این صورت از این محصول به مدت 8 هفته معادل 2 ماه استفاده نمایید.
سایزبندی فتق بند شکمی با کش دوبل تن یار
سایز | دور شکم (سانتی متر) |
---|
M | 70 تا 85 |
---|
L | 86 تا 100 |
---|
XL | 101 تا 125 |
---|