ساپورت طبی تنه نوعی ساپورت طبی برای اندامهای فوقانی بدن میباشد که برای قسمتهای مختلف بالا تنه طراحی شده و در انواع و اشکال گوناگون و در برندهای مختلفی ساخته میشود. از این ساپورتها در اندام فوقانی برای محدود کردن حرکات این نواحی از بدن استفاده میشود.
ساپورت های طبی تنه در انواع گوناگون و برای آسیبهای مختلف بالا تنه طراحی شده است که در ادامه به معرفی انواع آن ها میپردازیم:
به جابجایی اعضای بدن از جایگاه طبیعی خود، در اصطلاح فتق گفته می شود. فتق های کشاله ران و ناف، به عنوان شایع ترین فتق هایی می باشند که بین مردم مطرح می باشند. بد نیست بدانید که علاوه بر دو نوع فتق اشاره شده، فتق روده و همچنین فتق مغزی نیز ممکن است در افراد شایع باشد. فتق های کشاله ران و ناف (به عنوان شایع ترین فتق های جدار شکم)، اصولاً به دو دلیل بوجود می آیند: برخی مادرزادی و برخی اکتسابی می باشند.
فتق بند به دور لگن بسته مي شود و پدهاي آن روي ناحيه اينگوينال قرار مي گيرد و هيچ گونه محدوديت حركتي بوجود نمي آورد. استفاده از فتق بند پس از عمل جراحی، تأثیر قابل توجهی داشته و کمک می کند تا محل جراحی شده ثابت نگه داشته شده و زودتر ریکاوری شود. استفاده از فتق بند می بایست تحت نظر پزشک انجام شود. اگر دارای فتق کشاله ران هستید و تا عمل جراحی، زمان زیادی دارید، می توانید از فتق بند استفاده کنید. ولی می بایست اطلاع داشته باشید که فتق بندها نقش درمانی ندارند بلکه صرفاً می تواند عود را ثابت نگه دارد. اگر بدون مشورت با پزشک از فتق بند برای مدت طولانی استفاده کنید، ممکن است به دلیل چسبندگی لایه های فتق، عمل جراحی شما دشوارتر شود. پس تحت هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به استفاده از فنق بند نکنید.
فتق بندها انواع مختلفی دارند که ازجمله آن ها می توانیم به فتق بند کشاله ران، رانی، فتن بند نافی و فتق بند برشی اشاره کنیم. استفاده از فتق بندهای کشاله ران در مردان کاربرد بیشتری در مقایسه با زنان دارد. به منظور برطرف کردن برجستگی هایی که در ناحیه کشاله ران و همچنین درون کیسه بیضه ها دیده می شود، می توان از فتق بندهای کشاله ران استفاده کرد. فتق بندهای نافی از دیگر فتق بندهایی می باشند که در برخی افراد دیده می شوند. اگر عضلات اطراف ناف نتوانند برجستگی های اطراف ناف را پوشش دهند، در این صورت می توانید از فتق بندهای نافی استفاده کنید. فتق بندهای رانی نیز در زنان کاربرد به نسبت بیشتری در مقایسه با مردان دارند. فتق بندهای رانی می توانند درد برجستگی در قسمت بالای ران را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. اگر در محل عمل جراحی پیشین عضلات از هم جدا شده اند، می توانید با کمک فتق بند برشی، درد در ناحیه موردنظر را به میزان قابل توجهی کاهش داده و از محل عمل شده به خوبی محافظت کنید.
استفاده از کمربند طبی برای افرادی که از درد ناحیه پایینی کمر رنج میبرند، میتواند یک کمک بسیار مؤثر باشد. با استفاده از کمربند طبی، درد ناحیه پایین کمر، بدون استفاده از دارو، به شکل شگفتآوری تسکین می یابد. از سوی دیگر بسیاری از متخصصین دردهای کمر، بر این عقیدهاند که استفاده از کمربند طبی به شکل نامناسب حتی میتواند مشکل را بدتر نیز کند.
کمربندهای طبی که ارتوتیک نیز نامیده میشوند از مواد مختلفی مثل نایلون، کتان پلاستیکی، ابر لاستیکی و پلاستیک قالب دار ساخته میشوند. متخصص ارتوپدی فنی در زمینه ساخت کمربند طبی قالب دار سفارشی، انطباق آنها و نحو و طریق بستن آنها تخصص دارد. کمربند طبی ها را میتوان در هر قسمتی از ستون فقرات (برای گردن درد، قفسه سینه، کمر، استخوان خاجی) استفاده کرد و نام گذاری آنها بر طبق ناحیه ای از ستون فقرات که مورد استفاده قرار میگیرند، میباشد. دو نوع متداول این ساپورت ها عبارتند از:
1. کمربندهای سفت و انعطافناپذیر: کمربندهای سفت مانند کمربندهای روی هم افتادهی بوستونی یا کمرسینههای طبی خاجی (TLSO) از کمربندهای پلاستیکی ساخته میشوند. طوری که بندهای سفت و محکمی به خوبی روی آن نصب شدهاند، این نوع کمربند برای دیسک کمر قادر است حدود 50 درصد حرکت ستون فقرات را محدود کند. شکستگیها (یا استخوانهای شکسته) اغلب با کمربندهای سفت درمان میشوند و همچنین ممکن است بعد از عمل جراحی نیز از این نوع کمربند استفاده شود.
2. کمربندهای شکمی (کمربندهای انعطافپذیر): شکم بندها گاهی اوقات بعد از عمل اتصالات کمر برای محدود کردن حرکت ستون فقرات توصیه میشوند. این نوع کمربند به محدود کردن حرکت کمر کمک میکند و با اجازه ندادن به بیمار برای خم شدن به سمت جلو، اتصالات کمر را تنظیم میکند. رشد استخوان در جایی که کمی حرکت وجود داشته باشد بهتر است، و به خصوص در جایی که هیچ ابزار و تجهیزاتی استفاده نمیشود، یک کمربند میتواند در بدست آوردن یک اتصال ثابت کمک بخش باشد.
کیفوز که به عنوان قوز کمر نیز شناخته میشود باعث انحنای بیش از حد ستون فقرات میشود. این مشکل میتواند در هر سنی ایجاد شود اما در دوره نوجوانی شایع است. بعضی اوقات ممکن است بیماران برای بهبود پاسچر و تقویت ستون فقرات به یک قوزبند نیاز داشته باشند. قوزبند طبی میتواند یک درمان مؤثر برای کیفوز در کودکان و بزرگسالان باشد.
درمانهای متعددی برای قوز وجود دارد؛ از قوزبند طبی برای درمان قوز خفیف تا شدید استفاده میشود. قوزبند طبی ستون فقرات را در بخشهای آسیب دیده صاف میکند. قوزبند مخصوص بسیار موثر است و درصورت استفاده صحیح از آن می توان از آسیب دیدگی مهرههای ستون فقرات جلوگیری کرد. در واقع قوزبند وسیله ای است که به شما کمک می کند ماهیچه های شانه و ستون فقرات را متعادل کنید تا در حالت ایستاده یا نشسته قوز نکنید و به مرور زمان به عضلات و ستون فقرات آسیب نرساند. هدف اصلی این دستگاه آموزشی ایجاد شرایط بدنی مناسب و استاندارد است تا شانه ها و کمر شما در شرایط ایده آل باشد.
هر قوزبند طبی از مواد نرم و بادوام ساخته می شود که می تواند حداکثر آسایش را در حالی که شما بدون فشار یا فرو دادن شکم، زیر بغل و حتی کتف هایتان، وضعیت نرمالتان را حفظ می کنید؛ فراهم آورد. تسمه های عریض قوزبند طبی، فشار را از روی شانه شما برداشته و کمک می کند تا بدنتان با تمرین دادن به عضلات و ستون فقرات، به حالت طبیعی خود برگردد. در حالی که به تدریج عادت به ماندن در حالت خوب را در شما تقویت می کند، باعث افزایش اعتماد به نفستان هم خواهد شد. از مزایای دیگر یک قوزبند طبی استاندارد این است که شانه های شما را را به عقب می کشد و باعث بهبود اسکولیوز، تصحیح وضعیت غیرمناسب قفسه سینه برای جلوگیری از آسیب بیشتر و سلامت ستون فقرات خواهد شد. در ضمن نوارهای موجود در قوزبند طبی، به شما امکان می دهد تا تنظیمات لازم را انجام دهید.
کرست کمر تاثیر فوق العاده روی ستون فقرات کمری، استخوان خارجی و عضلات مجاور داشته و وسیله ای مناسب برای حمایت و حفظ مهره های کمری در وضعیت مطلوب می باشد و باعث ثابت نگهداشتن ماهیچه ها و رباط های کمر می گردد. همچنین با فشار تدریجی که به ناحیه کمر و استخوان خارجی در قسمت انتهایی نخاع وارد می کند باعث کاهش درد می گردد. این نوع ساپورت، در انواع کمر درد به تشخیص پزشک معالج، برخی از انواع شکستگی های پایدار مهره های کمری، پوکی شدید استخوان، شکستگی های ناشی از پوکی استخوان برای حمایت از مهره های و تسکین درد، گرفتگی و کشیدگی عضلات و لیگامان ها، افزایش قوسی طبیعی ستون فقرات کمری، سرخوردگی خفیف مهره مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از کرست های کمری فقط در صورت تشخیص بیماری و تجویز پزشک می توان مفید باشد. کرست کمر را بر اساس سایز خود انتخاب کنید. کرست کمر باید به گونه ای بسته شود که وقتی شخص روی صندلی می نشیند لبه پایینی کرست کمر در ناحیه پشت حدود ۲ الی ۳ سانتیمتر با کف صندلی فاصله داشته باشد. درصورتی که این محصول توسط افراد دارای بیماری های پوستی استفاده گردیده است، نباید توسط فرد دیگری مورد استفاده مجدد قرار گیرد. این محصول استریل نمیباشد.
افراد می توانند به دلایل مختلف نیازمند اعمال مراقبت های ویژه در ناحیه قفسه سینه باشند. به طور کلی در اکثر افرادی که نیازمند این مراقبت ها هستند، فرد می بایست برای مدتی، محدودیت حرکتی در ناحیه قفسه سینه و اطراف آن ایجاد کند. تا از وقوع انواع عوارض شامل باز شدن قفسه سینه بعد از عمل باز یا جابه جایی استخوان های دنده و جناغ جلوگیری نماید.
نگهدارنده قفسه سینه با ایجاد محدودیت حرکتی و ثبات در استخوان های تشکیل دهنده قفسه سینه، از باز شدن محل عمل جراحی قلب باز جلوگیری کرده و درد بیمار را به ویژه هنگام تنفس عمیق، عطسه و یا سرفه کردن کاهش می دهد. قابلیت تنظیم فشار از دو بخش، یکی از قسمت بدنه اصلی و دیگری از طریق بند جلو هنگام عطسه یا سرفه کردن توسط بیمار می باشد. این محصول ضد حساسیت، ضد تعریق و قابل شستشو می باشد و مناسب تمام سنین است. همچنین قابلیت اختفا در زیر لباس را نیز دارد. نگهدارنده قفسه سینه دارای دو بند سرشانه است که از پایین یا حرکت کردن محصول روی بدن جلوگیری می کند. این محصول را می توان زیر لباس به راحتی استفاده نمود. برای تمامی سنین قابل استفاده است.