درد مچ، یک شکایت بسیار رایج بوده و دلایل شایع بسیاری برای این مشکل وجود دارد. دریافت یک تشخیص دقیق برای علائم شما بسیار مهم است و تنها در این صورت است که درمان صحیح میتواند با توجه به علت ایجاد کننده، اعمال شود. اگر دچار درد در مچ دست خود هستید، برخی از علتهای شایع آن به قرار زیر میباشند:
تاندونیت: یک مشکل شایع است که میتواند موجب درد و التهاب مچ دست شود. تاندونیت مچ به دلیل تورم پوشش تاندون است. درمان درد مچ ناشی از تاندونیت معمولاً به جراحی نیاز ندارد.
پیچ خوردن: پیچ خوردگی مچ دست، یک آسیب شایع به رباطهای اطراف مفصل مچ است. پیچ خوردگیها میتوانند با محدود کردن استفاده از دستها، باعث ایجاد مشکلاتی بشوند.
سندروم تونل کارپال: عارضهای است که از اختلال عملکرد یکی از عصبهای موجود در مچ دست ناشی میشود.
آرتروز: یک بیماری است که میتواند باعث درد مچ دست و دشواری انجام فعالیتهای نرمال شود. دلایل متعددی برای آرتروز وجود دارند و خوشبختانه، درمانهای موجود برای آرتروز مچ دست زیاد است.
کیست گلنگلیون: یک تورم است که معمولاً در پشت دست یا مچ رخ میدهد. این کیست ها کپسولهایی بی خطر و پر از مایع میباشند. کیستهای گنگلیون، سرطانی نیستند، منتشر نمیشوند و در حالی که ممکن است اندازه آن ها بزرگ شود، به دیگر قسمتهای بدن انتشار نمییابند.
شکستگی مچ: یک آسیب ارتوپدی شایع است. بیمارانی که متحمل شکستگی مچ میشوند، ممکن است با استفاده از گچ درمان شده یا برای درمان به انجام جراحی نیاز داشته باشند.
پشتیبانی از مچ دست را میتوان با توجه به سطح حمایتی که ارائه میدهد، دستهبندی کرد:
سطح حمایتی کم: جایی که میخواهید یک پیچخوردگی خفیف را مدیریت کنید که در آن تمرکز اصلی فشردهسازی برای کمک به مدیریت التهاب است. سپس میتوانید انگشت شست را تثبیت کنید.
سطح حمایتی متوسط: اگر هرگونه بیثباتی در مفصل وجود داشته باشد، این همان چیزی است که باید بدنبال آن باشید. این، همراه با فشردهسازی، به شما امکان میدهد با وجود آسیب دیدگی همچنان فعال بمانید.
سطح حمایتی بالا: برای بالاترین سطح پشتیبانی، فشرده سازی و دامنه حرکت محدود را برای محافظت و به حداقل رساندن آسیب بیشتر، ارائه میدهد. اگر مطمئن نیستید، باید همیشه با یک متخصص پزشکی صحبت کنید زیرا تعداد زیادی بریس وجود دارد و همه آنها کارهای مختلفی را انجام میدهند، بنابراین باید مطمئن شوید که یکی از مواردی که برای مدیریت آسیب خاص شما طراحی شده است را انتخاب کردهاید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
مچ دست شاید یکی از قسمتهایی از بدن است که خیلی نادیده گرفته میشود. اما همان طور که میدانید، مچ دست یکی از مهمترین بخشهای دست و بازو است. این امر به ویژه به این دلیل درست است که به واسطه مچ دست کارهای زیادی انجام میشود. از کمک به بلند کردن راحت اشیا گرفته تا تحمل وزن بدن تا اجرای کارهای مربوط به کشیدن و فشار دادن و موارد دیگر، مچ دست برای پشتیبانی از کارهای روزمره ما بیصدا و موثر کار میکند. چه درگیر گرفتن یک شی باشید، چه نوشتن، گرفتن، هل دادن، بلند کردن، یا کشیدن، مچ دست نقش مهمی را ایفا میکند، بنابراین باید به خوبی از آن مراقبت شود.
درد مچ دست ممکن است به صورتهای مختلفی بروز کند، (از ضعیف بودن مچ دست گرفته تا درد سوزشی) و علل آن نیز بسیار گسترده است. ساختار مچ دست پیچیده است و حرکات پیچیدهای را نیز انجام میدهد. نه تنها اعصاب، عضلات، استخوانها و سایر بافتهای خود مچ دست، بلکه انگشتان، دست، ساعد، آرنج، بازو و ستون فقرات نیز میتواند در درد مچ دست دخیل باشد.
ساپورت های طبی مچ دست از جمله ابزارهای ارتوپدی هستند و اغلب از این جهت مورد توجه مردم قرار می گیرند که موجب تسکین درد میشوند. ساپورت های طبی مچ دست در انواع و اقسام مختلف در داروخانهها و فروشگاههای اینترنتی فروش تجهیزات پزشکی در دسترس عموم قرار دارند که متناسب با نیاز و نوع درد در ناحیه موردنظر باید تهیه شوند.
به عبارت دیگر ساپورتهای دست و مچ، دست و انگشت شست را ثابت نگه داشته و کمک میکنند تا غذاخوردن و گرفتن وسایل مختلف در دست راحت تر شود. ساپورتهای دیگری هم برای تثبیت انگشتها میتوان اضافه کرد که تحرک انگشتها را آسانتر کرده و امکان انجام کارهایی همچون نوشتن را برای دستی با ماهیچههای ضعیف فراهم میکند. اغلب ساپورتهای طبی دست از متریال زیر ساخته میشوند:
1. نئوپرن: پوشش نئوپرن به دلیل وزن سبک و جنس با دوام در اغلب بریسهای مچ استفاده میشوند. این متریال در برابر کشش مقاومت خوبی دارند و از ایجاد رطوبت و عرق درون دست جلوگیری میکند.
2. ذغال بامبو: ذغال بامبو علاوه بر فشردهسازی بیشتری که به مچ بند میبخشند، انعطافپذیر و نرم نیز هستند. به علاوه این پوشش به تنظیم دمای دست کمک کرده و برای استفاده روزانه راحت است.
3. ژل سیلیکون: استفاده صددرصد از ژل سیلیکون در پوشش مچ بند طبی برای تسکین دردهای خفیف این ناحیه بسیار مناسب است. از ویژگیهای دیگر این مدل وزن کم و راحتی در زمان تایپ کردن و نوشتن میباشد. ژل سیلیکون فاقد لاتکس بوده و ضد آب است.
ساپورت طبی مچ دست مورد استفاده برای درمان هر عارضهای مختص به آن طراحی شده است. در ادامه با انواع مچ بندهای طبی آشنا خواهید شد.
ساپورت طبی دست (اسپلینت یا آتل) و نگهدارنده مچ دست: این مچ بند برای توانبخشی پس از آسیب دیدن مچ کاربرد دارد و برای کاهش تورم و ثابت نگه داشتن دست مفید است.
مچ بند بعد از عمل جراحی: این نوع ساپورت طبی دست برای افرادی که به تازگی مچ دست خود را جراحی کردهاند تجویز میشود. این مچ بندی طبی به عنوان راهکار مراقبتی بعد از جراحی میباشد. لازم به ذکر است در زمان ورزش نباید از مچ بند جراحی استفاده شود و برای انجام حرکات ورزشی بعد از جراحی باید از ساپورت طبی ورزشی استفاده کرد زیرا مچ بند جراحی برای آن که دست را نگه دارد از انعطافپذیری کمی برخوردار میباشد و مناسب انجام فعالیتهای ورزشی نیست.
مچ بند و آتل انگشت شست: این ساپورت طبی دست برای کلیه آسیب دیدگیهای شست دست کاربرد دارد. همچنین بعد از جراحیهای انگشت شست نیز استفاده میشود. ویژگیهای منحصربه فرد این آتل سبک و منعطف بودن است و به بیمار امکان میدهد در هنگام انجام فعالیتهای روزانه دست خود را به راحتی حرکت دهد. به علاوه این آتل قابلیت حفاظت از مچ دست را نیز دارد.
RSI مچ بند: ساپورت طبی دست RIS برای درمان آسیبهای کشیدگی مکرر (RSI) کاربرد دارد و مچ دست را در حالت خنثی نگه میدارد. به این ترتیب با از بین بردن فشار و درد موجب کاهش علائم بیمار میشود.
ساپورت طبی دست ورزشی: در برخی ورزشها نظیر اسکواش و تنیس روی میز که نیازمند حرکتهای مکرر دست هستند، فشار شدیدی به مچ دست وارد میشود. از این رو با بستن مچ بند دور دست میتوان با حفاظت اصولی از دست مانع بروز آسیب دیدگی شد و همچنین مچ آسیب دیده را تقیت کرد.
مچ بند کامپیوتر: از آن جایی که آسیبهای مچ دست به دلیل استفاده روز افزون و بیش از هشت ساعت استفاده در روز از کامپیوتر در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است، تولید کنندگان ساپورت طبی دست، مچ بندی مخصوص کامپیوتر ارائه کردهاند. این مچ بند جهت محافظت از مچ دست در برابر اثرات ناشی از استفاده زیاد مچ و حرکات تکراری طراحی شده است. این مچ بند به گونهای هدفمند از سندرم تونل کارپ و سایر آسیبهای مچ جلوگیری میکند و برای کمک به بهبود سایر آسیبها نظیر: پیچ خوردگی، کشش عضلات، آسیب های تاندونیت، آسیب های پیچ خوردگی تکراری، سندرم تونل کارپال، مچ دست های ضعیف و دردناک نیز کاربرد دارد.
مچ بند قابل تنظیم: ساپورت طبی دست قابل تنظیم برای از بین بردن درد ناشی از پیچ خوردگی کاربرد دارد و از مچ دست حمایت میکند. به علاوه خطر آسیب بیشتر در آینده را کاهش میدهد. مهمترین ویژگی این مچ بند طبی قابل تنظیم بودن و راحت بودن است.
ارتز مچ دست: ارتز مچ دست نوعی ساپورت طبی دست میباشد که برای فعالیتهای سبک ورزشی مناسب میباشد و استفاده از آن بعد از جراحیهای مچ و شکستگیهای شدید، توصیه میشود.
دلایل متعددی را میتوان برای ضرورت استفاده از مچ بند طبی برشمرد که در ادامه به رایجترین آنها اشاره میکنیم:
این نوع محصولات پزشکی باید بصورت دستی همراه با صابون در آب سرد شسته شود و هرگز درون ماشین لباس شویی انداخته نشود. باید از طریق هوای خشک در دمای خانگی به دور از نور خورشید و گرما خشک شود.
طول زمان استفاده از مچ بند به خود شما بستگی دارد، توصیه کلی این است که در طول فعالیت یا یک یا دو ساعت بعد از آن از مچ بند استفاده کنید . اما اگر احساس میکنید با پوشیدن آن احساس بهتری دارید مدت طولانی تری از آن استفاده کنید. با این حال پزشکان پوشیدن هیچ گونه بریس و مچ بندی را در طول زمان خواب توصیه نمی کنند.
هنگام انتخاب مچ بند مناسب برای درمان فشار آسیب های تکراری، باید مطمئن شوید که برحسب کیفیت پیش می روید. مچ بند ساخته شده از مواد بهتر، مچ بند بهتری برای شما خواهد بود. برخی از بریس های مچ دست طراحی خوبی ندارند و ممکن است به خوبی از مچ دست شما حمایت نکنند. با پزشک خود صحبت کنید تا اگر پیشنهاد خوبی درباره نوع مچ بند (بریس) مناسب مچ دست شما دارد، از آن استفاده کنید. چرا که استفاده از بریس نامناسب میتواند مشکل شدیدتری برای شما به وجود بیاورد. کارشناسان فروشگاه اینترنتی آسان مد برای درمان آسیب های مچ دست، برای انتخاب محصول مناسب به شما کمک میکنند. مچ بند طبی نیز در کنار سایر روش های درمانی پس از تشخیص پزشک برای بیمار تجویز می شود.