قدیم ها رسم بر این بود که وقتی دختر به دنیا می آمد، بعد از مدت کوتاهی گوش او را برای گوشواره انداختن سوراخ می کردند و معمولا این کار با دست انجام می گرفت و گاهی مشکلات زیادی هم به وجود می آمد. امروزه این کار به وسیله دستگاه های مخصوص انجام می شود، اما هنوز هم ممکن است مشکلاتی برای دختر بچه ها ایجاد شود.
گوشواره یکی از جواهرها است که از زمان گذشته تاکنون و در فرهنگ های مختلف زنان و مردان استفاده می کردند و به گوش خود نصب می کردند. نخستین نشانه های گوشواره را می توان در تمدن ایلام یافت. در آثار برجای مانده، گوشواره هایی مربوط به این دوران یافت شده است. پس از آن نیز در پیکرههای تخت جمشید میتوان کاربرد گوشواره را در میان مردان در آن دوران (نزدیک به ۲۵۰۰ سال گذشته) دید.
1. گوشواره دکمه ای (میخی): این نوع گوشواره روی نرمه گوش قرار می گیرد و سوراخ نرمه گوش در پشت گوشواره پنهان می ماند.
2. گوشواره حلقه ای: گوشوارههای حلقهای ساختار دایره ای یا نیم دایره ای دارند و به حلقه بسیار شبیه اند.
3. گوشواره آویز: از یک سانتی متر تا چند سانتی متر میتواند درازا داشته باشد. یک مدل از گوشوارههای آویز، چلچراغی هستند.
گوشواره طبی (Earrings medical) از بسته شدن و عفونت کردن گوش پس از سوراخ کردن گوش به وسیله تفنگ سوراخ کننده گوش جلوگیری کرده و عوارض سوارخ کردن را به حداقل می رساند. جنس گوشواره ها فوق العاده مرغوب بوده و به علت نداشتن نیکل ایجاد حساسیت نمی کنند.
سوراخ کردن نرمه گوش که از دیرباز در میان خانم ها با فرهنگ های مختلف رواج داشته است، قطعا در نوع خود بهترین گزینه برای آویزان کردن زیورآلات بوده است، چرا که سوراخ کردن دیگر قسمت های بدن هم چون زبان و لب و یا حتی لاله گوش نیز خطرناک بوده و می تواند مشکلات زیادی را برای افراد به وجود آورد. سوراخ کردن نرمه گوش یا همان غضروف پایینی گوش نیز در مواردی که فرد بلافاصله بعد از سوراخ کردن گوش، از گوشواره طبی استفاده نمی کند، ممکن است باعث ایجاد عفونت شده و مشکلاتی را برای او ایجاد نماید. برای به حداقل رساندن مضرات سوراخ کردن گوش، فروشگاه اینترنتی آسان مد تحت عنوان گوشواره طبی را در اختیار شما قرار داده است. گوشواره طبی کاملا استریل و ضد حساسیت در رنگ ها و طرح های متنوع و ثبات رنگ بالا و کیفیت فوق العاده است.
اول از همه بهتر است از جنس گوشوارهای که برای فرزندتان انتخاب می کنید، مطمئن باشید زیرا اگر جنس نامرغوبی داشته باشد، می تواند باعث عفونت شود یا حساسیت های پوستی ایجاد کند. دوم این که اگر فرزندتان پوست حساسی دارد، احتمالا تنها گزینه مناسب برای او گوشوارهای از جنس طلا یا نقره مرغوب است. یادتان باشد قبل از لمس کردن گوش های کودکتان، دست خود را بشویید. این کار احتمال عفونت و گسترش آلودگی را کاهش می دهد. در مرحله بعد بهتر است برای تمیز کردن اطراف سوراخ گوش نیز از محلول ضدعفونی کننده مخصوص گوش استفاده کنید. محلول را روی تکه پنبه ای بریزید و ناحیه بین گوش و گوشواره را تمیز کنید. دیگر این که کودکتان باید سعی کند چند بار در روز، گوشواره را در گوشش بچرخاند. این کار مانع چسبیدن گوشواره به زخم سوراخ گوش می شود.
گوشواره طبی را تا زمان مشخصی در گوش فرزندتان نگه دارید. کودک تان باید حداقل بین 4 تا 6 هفته بعد از سوراخ کردن گوش از گوشواره طبی استفاده کند، وگرنه زخم تازه جوش می خورد و سوراخ ناپدید می شود. ضمنا اگر بعد از گذشت یک روز از سوراخ کردن گوش فرزندتان متوجه قرمزی یا تورم شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است گوش او دچار عفونت شده باشد. یادتان باشد در مدت ترمیم گوش، از هیچ نوع افشانه مخصوص مو یا خوشبو کننده و ادکلنی برای کودکتان استفاده نکنید.
مساله مهم دیگری که میتوانم به آن اشاره کنم، پاره شدن نرمه گوش سوراخ شده در اثر ضربه است. ممکن است در اثر تصادف رانندگی، افتادن، نزاع، ورزش های رزمی یا کشیده شدن یک گوشواره به صورت تصادفی، نرمه گوش پاره شود. اگر چنین شد، ظرف 24 ساعت به پزشک مراجعه کنید. پزشک این ناحیه را بخیه می زند و محل پاره شده معمولا در مدت 3 ماه ترمیم می شود. بعد از آن می توان نرمه را مجددا سوراخ کرد.