چسب لکوپلاست چیست؟
آیا می دانید چسب لکوپلاست چیست و دما بر این نوع چسب چه تاثیری دارد. اگر می خواهید در رابطه با پرسش های عنوان شده و همچنین دیگر موضوعات مرتبط با این امر اطلاعات بیشتری را به دست آورید پیشنهاد می دهیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. چسب لکوپلاست شامل یک پارچه نازک از جنس ویکسوز ریون یا کتان است که یک طرف آن با چسب آکریلیک یا لاتکس پوشانده می شود.
این ابزار برای درمان و همچنین در فیزیوتراپی و ورزش به منظور ایجاد محدودیت در جابجایی مورد استفاده قرار می گیرد. ناگفته نماند که از این نوع چسب به عنوان چسب زینک اکساید نیز یاد می شود. چسب زینک اکساید فاقد قابلیت کشسانی بوده و معمولاً به شکل نوار چسب سخت و سفت تولید می شود. به عنوان مثال زمانی که مچ پا دچار آسیب شود به منظور پیشگیری از آسیب های بیشتر با استفاده از چسب لکوپلاست می توان آن قسمت را بی حرکت کرد. ناگفته نماند که برای رفع گرفتگی عضله نیز از این نوع چسب استفاده می شود.
نحوه استفاده از چسب لکوپلاست چگونه است؟
قبل از اقدام به استفاده از چسب لکوپلاست ابتدا باید پوست را آماده کرد. به عبارت دیگر آماده سازی صحیح پوست برای استفاده از این نوع چسب اهمیت ویژه ای دارد و اگر این فرایند به درستی صورت نگیرد مسلماً استفاده از چسب با نتایج مورد انتظار به همراه نخواهد بود.
باید گفت در صورتی این چسب بر روی پوست می چسبد که پوست کاملاً خشک، تمیز و فاقد هرگونه لوسیون، کرم و روغن باشد. پس برای آماده سازی پوست و همچنین استفاده بهینه از این چسب باید ابتدا پوست را کاملاً شستشو کرده و با یک حوله تمیز آن را خشک کرد.
دیگر نکته مهم برای استفاده از این چسب و آماده سازی پوست این است که منطقه مورد نظر فاقد مو باشد. زیرا در غیر این صورت احتمال دارد که پس از قرار دادن چسب به روی بدن موها به آن بچسبند و در نتیجه جدا کردن چسب از بدن سخت و دردناک خواهد شد. پس باید گفت که دیگر توصیه لازم جهت استفاده از چسب لکوپلاست اصلاح موهای زائد موجود در سطح پوست است.
پس از آماده سازی کامل منطقه مورد نظر باید با استفاده از قیچی چسب را برش داده و سپس را روی ناحیه آسیب دیده قرار داد.
همانطور که در مطالب قبلی نیز به این نکته اشاره شد چسب زینک اکساید قابلیت کشسانی ندارد و کاملاً محکم است. به همین دلیل نباید آن را خیلی سفت بست. زیرا در چنین شرایطی ممکن است منجر به قطع گردش خون در ناحیه مورد نظر شود.
همچنین نباید در یک حرکت مقدار زیادی از این چسب را کشیده و به صورت دایرهای آن را روی عضو آسیب دیده چرخاند. زیرا در این صورت نیز امکان باز کردن چسب سخت خواهد شد. به همین دلیل بهتر است برای استفاده بهتر از این نوع چسب ابتدا آن را تکه تکه کرده و سپس روی پوست چسباند.
در حالت کلی خاصیت چسبندگی این نوع چسب خوب و بالا است. منتهی به شرط آنکه یک دایره را طی کرده و سپس انتهای چسب را روی خود چسب چسباند. به عبارت دیگر اگر انتهای چسب به پوست بچسبد، به علت تعریق پوست خیلی زود خاصیت چسبندگی خود را از دست خواهد داد.
عوارض چسب لکوپلاست
استفاده از این چسب علاوه بر خاصیت درمانی با عوارض مختلفی نظیر ایجاد حساسیت پوستی و همچنین خشکی پوست به همراه است. البته ناگفته نماند که نمونه های بدون حساسیت و یا به عبارت دیگر فاقد لاتکس آنها نیز در بازار موجود است. منتهی آن دسته از مواردی که دارای لاتکس هستند، اغلب برای بسیاری از افراد حساسیت زا می باشند و نباید آن را به طور دائم و یا در مدت زمان طولانی مخصوصاً در نواحی خشک، روی پوست قرار داد.
دیگر نکته قابل ذکر این است که چسب باید کاملاً ثابت و بیحرکت باشد. بنابراین در صورتی که هرگونه تحرکی در آن احساس شود باید چسب را از پوست جدا کرده و چسب تازه جایگزین آن نمود.
دما در کارایی چسب لکوپلاست چه نقشی دارد؟
حال که در رابطه با این محصول و همچنین شرایط استفاده از آن توضیحات کامل ارائه شد به سراغ بحث اصلی مطلب رفته و تاثیر دما بر میزان کارایی این نوع چسب را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
باید گفت که دما یا حرارت یکی از مهمترین پیش نیازهای استفاده از این چسب به شمار می رود. زیرا زمانی که چسب زینک اکساید سرد باشد، قدرت چسبندگی آن به دلیل سخت شدن چسب تا حدود زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.
از این رو توصیه می شود که از استفاده این نوع چسب را در مواقعی که دمای بدن کمتر از حد معمول بوده و یا آنکه دمای اتاق پایین است خودداری شود. زیرا در دمای پایین آنچنان که انتظار می رود چسب به موضع آسیب دیده نخواهد چسبید.
توصیه می شود به منظور ایجاد بهترین شرایط جهت چسبندگی چسب لکوپلاست، قبل از استفاده، دمای نوار چک شود و اگر چسب سرد بود آن را روی رادیاتور قرار داده تا اندکی گرم کرد.
گاهی اوقات به دلایل مختلفی نظیر عدم دست رسی به امکانات مناسب فرد مجبور است که نوار سرد را مورد استفاده قرار دهد. در چنین مواردی برای افزایش چسبندگی چسب باید بلافاصله پس از قرار دادن آن روی سطح پوست با کف دست روی آن را مالش داد. در این صورت استحکاک موجود منجر به ایجاد گرما و در نتیجه چسبندگی خوب چسب می شود.